HOSPITALISERING

Når hesten trenger hyppig behandling & pleie.

Timebestilling & Henvisning
500 characters left
Vi minner om 6 døgns karenstid etter behandling. Husk å ta med helsekort og pass. Kun kort eller kontantbetaling. Vi sender ikke ut faktura. Du godtar også risiko ifm sedasjon ved bestilling. Avbestilling må foretas 72 timer før avtaledato ellers blir bestiller fakturert. Vi gjør også oppmerksom på at bestiller står økonomisk ansvarlig for timebestillingen.

I noen sykdomstilfeller er det en nødvendighet å sende hesten på sykehus eller la den få hvile i en lengre periode. Vellykket rekonvalesens etter sykdom og skade forutsetter trivsel, omsorg og pleie.

Ved tannklinikken tilbyr vi hospitalisering og rekonvalesens. Trenger hesten din medisinsk oppfølging eller kanskje bare hvile og terapi etter sykdom, kirurgi ol. Her har vi tilrettelagt velutstyrte bokser med todelte stalldører og utsyn mot det åpne hav. Hestene har tilgang på paddocker/beite i forskjellige størrelser og alle muligheter for trivsel gjennom godt fôr, stell og siktkontakt med våre selskapshester og andre dyr. 

Hospitalisering & rekonvalesens

Tannklinikken består av et operasjonsrom, en romslig behandlingssal, intensivavdeling og bokser med paddock og havutsikt. Både OP. og behandlingssalen er utstyrt med løftebjelker i taket for evt. avlastning.

Vi har mobilt digitalt røntgensystem, ultralyd og tannkamera med muligheter for nettbasert fjerndiagnostikk gjennom vår dialogkollega vet. Arne W. Holm (tidligere sjefsveterinær ved Bjerke Dyrehospital). Holm og andre dyktige veterinærer arbeider med halthet, hov etc. på vår klinikk, etter ønske og behov.

Klinikken tilbyr pr. i dag fem romslige bokser til oppstalling av kort- og langtidspasienter.

Intensivavdelingen har bokser med gummibelagte gulv til akutt syke dyr som trenger absolutt boks-ro. Ute står en karanteneboks for de dyr som måtte utgjøre en smitterisiko og bokser med paddock for de av hestene som trenger frisk luft, selskap og bevegelse. Hesten får tilsyn flere ganger daglig og eier får om ønskelig tilsendt oppholdsrapport via e-post med bilde.

Mosjon og utegang

De av dyrene som trenger mer bevegelse og evt. mosjon har vi ridebane og paddocker etter behov. Det er også mulighet for beitegang på 23 mål dyrket mark ved klinikken og 23 mål ved sjøen (800 m fra klinikken), alt etter pasientens helsetilstand, eiers ønsker og klinikkens kapasitet.

Priser og betaling hospitalisering

Veterinær og pleie-honorar avtales på forhånd og fortløpende under behandling/oppholdet.
Betaling med kort ved henting.

Ved forsikringssaker har vi Direkteoppgjør med Agria, noe som betyr at du som du slipper å legge ut for store beløp. Vi behandler saken direkte og fortløpende under oppholdet i samarbeid med Agria. Når oppgjøret er utbetalt oss fra Agria sender vi deg egenandelen pr. faktura.

Benytter du deg av et annet forsikringsselskap betaler man med kort ved henting og du tar selv kontakt med forsikringsselskap. Ved behov er det mulig å søke om faktura og betalingsavtale. Ved betalingsavtale kredittsjekker vi alle kunder. 

Kun kortbetaling på stedet, vi sender ikke ut faktura. Alle typer kort. 

 • Døgnhospitalisering kr 550,- pr. døgn
 • Hospitalisering 2 døgn kr 490,- pr. døgn
 • Dagsopphold intensivavd. kr 300,- pr. dag
 • Ukeshospitalisering kr 2890,- pr. uke
 • Hospitalisering over en uke og lengre perioder - priser etter ind. avtale

Priser inkluderer: stallboks med todelt dør, paddock og havutsikt. Oppvarmede automatiske drikkekar, gummigulv og mykt frisk spon. Daglig stell og grundig rengjøring av boks, vann, tilsyn, måling (etter avtale), individuell lufting i luftegård dagtid, fôring etter eiers ønske eller fri tilgang, oppholds-rapport med bilde om ønskelig via e-post. Selskapshester / sikt-kontakt med andre hester.

Priser inkluderer ikke: veterinærhonorar, pleiehonorar, ekstra-behandling/tjenester/produkter, materiell og medisin.
Eier står selv for transport til og fra klinikken.

Fôr og tilbud under oppholdet

Fôr, pleie og tjenester under oppholdet:

 • Kr 15,- pr. kilo kraftfôr standard - Spillers. 
 • Kr 10,- pr. liter oppblandet betfiber standard.
 • Kr 15,- pr. kilo grovfôr (flere typer grovfôr tilgjengelig)
 • Kr 150,- pr. ball ekstra flis brukt under oppholdet

Oljer, salt, frukt, grønnsaker, vitaminer ol. er tilgjengelig etter ønske/behov/behandlingsstrategi.

Prisreduksjon på veterinærtjenester 

Det gis prisreduksjon følgende veterinærtjenester under oppholdet: 

 • Tannhelse
 • Vaksinering
 • Kiropraktikk 
 • Røntgen

 

Facebook Google+
telefon. 405 56 500
(9-16 hverdager)
Stave
4560 VANSE
×

Log in