Timebestilling & Henvisning
500 characters left
Vi minner om 6 døgns karenstid etter behandling. Husk å ta med helsekort og pass. Kun kort eller kontantbetaling. Vi sender ikke ut faktura. Du godtar også risiko ifm sedasjon ved bestilling. Avbestilling må foretas 72 timer før avtaledato ellers blir bestiller fakturert. Vi gjør også oppmerksom på at bestiller står økonomisk ansvarlig for timebestillingen.

vetBERVEN ble etablert som Nordberg Dyrlegepraksis i 2005 av vet. Øyvind Berven. Øyvind så allerede da at tannhelse hos hest var undervurdert. Han har siden den gang valgt å fordype seg i hestemedisin og da spesielt tannhelse og kiropraktikk.


Publisert: 01.02.2012

Ved hjelp av Innovasjon Norge, familie, venner og flinke håndverkere ble byggingen av klinikken og tilrettelegging av beiteområder på familiegården på Stave, Lista satt i gang. Våren 2011 kunne vi endelig åpne Norges andre tannhelseklinikk for hester. Med særlig fokus på tannhelse, biomekanikk og performance.

Vår veterinærmedisinske tannhelseklinikk for hester byr på fasiliteter for: konsultasjon, behandling, mindre kirurgiske inngrep, hospitalisering, rekonvalesens, foredrag og utleie av kursfasiliteter mm.

- I gode hender! 

Vi legger vekt på at alle som kommer til oss, både dyr og eiere, skal føle seg velkommen og tatt på alvor. Vi strever stadig etter å yte best mulig service med fornuftige priser. Etterutdanning er viktig for oss og etter 11 års veterinærdrift har vi tilegnet oss mye erfaring. På klinikken, i feltet og på skolebenken. Øyvind er i kontinuerlig utdannelse innen odontologi ved bla. Torbjørn Lundström og har som mål å fullføre sin spesialistutdannelse innen kort tid. I dag har han 10 års praksiserfaring med odontologi hest. 

Ansatte og drift

Vi er et team på to stykker som jobber fulltid for vetBERVEN. Veterinær Øyvind Berven og assistenten Annika. Ved behov kaller vi inn ekstra pleiere. Daglig drift på klinikken er organisert og hygiene, kunnskap og kompetanse rundt våre tjenester skal sikre din hest rett behandling og best mulig rekonvalesens. Ikke minst hyggelige besøk!

Veterinær Øyvind Berven 

Øyvind Berven, sønn av veterinær Øyvind Berven også en gang på Stave, ble uteksaminert fra Veterinær Medizinische fakultät ved Justus Liebig Universität i Giessen, Tyskland, i 2005. Siden den gang har han benyttet brorparten av sin fritid på å tilegne seg kompetanse innen hest, spesielt hestens tenner, odontologi.

Bakgrunn - hvorfor odontologi?

Oppvokst blant tannleger, fysioterapauter, veterinærer og leger var dette et helt naturlig valg for Øyvind. Sammenhengen mellom generell helse, tannhelse og biomekanikk hos hest var meget tydelig og han har derfor våget å satse svært mye på dette fagfeltet. Et fagfelt som er i sterk utvikling og som byr på mange utfordringer ift etablering av en innovativ veterinærtjeneste. Odontologi og kiropraktikk for hest er lavt prioritert i veterinærstanden i Norge, og han anser dette som sine hovedfelt.

Helt fra begynnelsen av min karriere ble det klart at tannhelse på hest var blitt sterkt undervurdert av både den jevne veterinær så vel som av hesteeiere. Etter flere hospiteringer på tannklinikker for hester i inn og utland, investeringer i spesial-utstyr har kompetansen innen dette feltet økt betraktelig og spesialistutdannelsen ved det veterinærmedisinske fakultet er godt i gang. I dag utgjør hestens tannhelse og kiropraktikk 100% av mitt yrke.
Etter noen års erfaring med tannpleie ble det tydelig at smerter i tenner, feil tyggemønster, smerter fra bittproblemer osv. ofte manifesterte seg i skjevheter i resten av hesten. Dette førte til kiropraktikkutdannelse ved IAVC i Tyskland i 2010. Øyvind er eksaminert og godkjent av IVCA (International Veterinary Chiropractic Association) og oppdaterer seg stadig med kurser innen faget, sist i 2016. Kiropraktikk blir ofte brukt i kombinasjon med tannhelsebehandling ved vår klinikk, og gir ofte umiddelbart positivt behandlingsresultat.
Jeg synes det er opplagt at den som behandler hestens tenner er veterinær, videreutdanner seg innen odontologi og opparbeider seg så mye erfaring i feltet som mulig. Det er mer i hestens munnhule enn bare spisser!

Mål & helhetlig tilnærming

Vårt mål ikke er å bli best på alt men noe. Vi tror helhetlig perspektiv på hestens helse er avgjørende for riktig behandling. Et problem kan ofte føre til flere problemer. Av den interesse har vi god dialog med andre dyktige veterinærer i Norge.

Les mer om tverrfaglig dialog

Facebook Google+
telefon. 405 56 500
(9-16 hverdager)
Stave
4560 VANSE
×

Log in