Timebestilling & Henvisning
500 characters left
Vi minner om 6 døgns karenstid etter behandling. Husk å ta med helsekort og pass. Kun kort eller kontantbetaling. Vi sender ikke ut faktura. Du godtar også risiko ifm sedasjon ved bestilling. Avbestilling må foretas 72 timer før avtaledato ellers blir bestiller fakturert. Vi gjør også oppmerksom på at bestiller står økonomisk ansvarlig for timebestillingen.

I hele hestens livsløp er det av avgjørende betydning at man ikke driver rovdrift på tennene og at man alltid undersøker hesten regelmessig, nøye og med høy presisjon for å forhindre skader som gjerne dukker opp flere år etter feilbehandling.

Skyt ikke spurver med kanoner!

Livsfaseoppfølging

Føll

Føll trenger somregel ingen tannbehandling dersom ikke synlige symptomer oppstår. 

Åring

Vi mener det er naturlig å undersøke hesten etter et år for å utelukke feil og defekter som senere kan utvikle seg. Dessuten er det viktig å fjerne ulvetenner i denne perioden før hesten tilvennes bitt og settes i trening.

2 - 5 år

Dette er den viktigste fasen i hestens liv når det gjelder tannhelse. I denne perioden feller hesten alle sin melketenner og munnhulen gjennomgår store forandringer med store belastninger på de ulike tennene. 

5 -15 år

I denne perioden er hesten ikke utsatt for de helt store forandringer. Selvfølgelig kan hesten tygge på en stein (fraktur), fortrenge en tann og utvikle forinnpakninger mm. men i denne perioden dreier mye av tannbehandlingen om seg å forhindre sår i kinn og tunge.  

Eldre hester

På eldre hester begynner tannkapitalen å avta. Tennene sitter ikke like godt og kan lett begynne å vandre. Dette er en sårbar tid for hesten og mulighetene for å rette opp gamle skader/senskader reduseres. 

Facebook Google+
×

Log in