BIOMEKANIKK

Kiropraktikk

Timebestilling & Henvisning
500 characters left
Vi minner om 6 døgns karenstid etter behandling. Husk å ta med helsekort og pass. Kun kort eller kontantbetaling. Vi sender ikke ut faktura. Du godtar også risiko ifm sedasjon ved bestilling. Avbestilling må foretas 72 timer før avtaledato ellers blir bestiller fakturert. Vi gjør også oppmerksom på at bestiller står økonomisk ansvarlig for timebestillingen.

Kiropraktikk & hestetenner

‹‹I've been going to chiropractors for as long as I can remember. It’s as important to my training as practicing my swing.›› Tiger Woods

Etter noen års erfaring med tannhelse ble det tydelig for Berven at smerter i tenner, feil tyggemønster, smerter fra bittproblemer osv. ofte manifesterte seg i skjevheter og belastningsskader i resten av hesten. Dette førte til kiropraktikkutdannelse ved IAVC i Tyskland i 2010. Øyvind er uteksaminert og godkjent av IVCA (International Veterinary Chiropractic Association).

Ved vår tannklinikk blir kiropraktikk ofte brukt i kombinasjon med tannpleie.

Hjernen og nervene bestemmer alt!

Det er ikke bare oss mennesker som drar nytte av kiropraktikk. På lik linje med oss reagerer dyr på fysisk og psykisk stress som kan føre til lidelser i bevegelsesapparatet. Kiropraktikk kan da være løsningen. I beste fall fjerne plagene medisinfritt for alltid! 

Kiropraktikk betyr å utføre med hånd. Behandlingsformen legger vekt på diagnose, forebygging og behandling av biomekaniske problemer i muskler og skjelett. Dagens kiropraktikk som behandlingsmetode har som hovedmål å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem når feilfunksjoner har oppstått.

Kiropraktikk fokuserer på forebygging og optimal helse av dyrets sentralnervesystem. Hvorfor? Fordi hjernen og nervene bestemmer alt som skjer i dyrets kropp. Alt som påvirker nervesystemet vil ha en drastisk effekt på kroppen og lett utvikle seg videre. Kjerneområdet av nervesystemet er hjernen og ryggsøylen. Ryggsøylen er en kompleks samling av ledd, knokler, muskler og nerver. Hvis bevegeligheten og biomekanismen i et ledd blir nedsatt kan det forstyrre ytelsen av ryggsøylens nerver som sprer seg videre til muskler og organer. Når dette oppstår vil dyret miste sin optimale mobilitet, noe som kan resultere i stivhet, spenning, smerte og dysfunksjon. Vi skal heller ikke glemme at når normalt bevegelsesmønster nedsettes og ikke får riktig tilsyn vil det gå utover dyrets generelle helsetilstand og livskvalitet.

Behandlingsmetoden har vist seg å gi gode resultater fordi man sikrer at dyrets biomekanisme er tilnærmet så normal som mulig. Det vil si at vi gjenoppretter nervesystemets opprinnelige funksjon med justeringer slik at ledd, muskler og knokler fungerer optimalt.

‹‹En kiropraktisk justering vil si å sende et nervesignal til hjernen om at presist dette punktet skal bevege seg. En kjedereaksjon setter da i gang og via hjernen gjenopprettes bevegeligheten. Dette pga at nervene rundt punktet ikke lenger er irritable eller understimulert og musklene arbeider mykere og smidigere.››

Fordelene med kiropraktikk

Fordelene med behandlingsmetoden er at den er medisinfri, gir raske og gode resultater, og adresserer årsaken til problemet istedenfor å bare behandle effekten og symptomene av problemet. Et godt eksempel er bruk av kortison ved halthet. En halt hest har ikke nødvendigvis et problem i benet! Alt for mange hester blir sprøytet i ledd der problemet ligger i rygg, bekken, kryss, hofte og ikke minst har sitt utspring i tannsykdommer.

‹‹Vi fremhever at kiropraktikk ikke er ment å erstatte allmennmedisin. Det er ikke en alternativ behandlingsmetode, men snarere en integrerende metode når den blir kombinert med tradisjonell veterinærmedisin. Dette er begynnelsen på en mer moderne og helhetlig tilnærming til ditt dyrs optimale helsetilstand.›› 

Trenger hesten behandling?

De fleste symptomer relatert til dyrets muskulære system kan bli hjulpet av behandlingsformen. Spesielt hos dyr som er utsatt for slitasje pga hard og ensidig trening eller lider av overvekt, alderdom, er traumatisierte eller i rehabilitering, drar god nytte av kiropraktikk. Også etter kirurgiske inngrep responderer dyr godt på behandlingen. Dyret kompenserer mye etter et inngrep og behandlingsmetoden vil få dyret raskere i form igjen. 

Symptomer / plager

  • Atferdsendring
  • Nedsatt prestasjon
  • Halthet og stivhet
  • Behøver lang oppvarming
  • Skjev gange
  • Halen til en side
  • Holder hodet lavt
  • Kolikk / mugg
  • Vegrer seg for å hoppe
  • Favoriserer passgang

 

Facebook Google+
telefon. 405 56 500
(9-16 hverdager)
Stave
4560 VANSE
×

Log in