Timebestilling & Henvisning
500 characters left
Vi minner om 6 døgns karenstid etter behandling. Husk å ta med helsekort og pass. Kun kort eller kontantbetaling. Vi sender ikke ut faktura. Du godtar også risiko ifm sedasjon ved bestilling. Avbestilling må foretas 72 timer før avtaledato ellers blir bestiller fakturert. Vi gjør også oppmerksom på at bestiller står økonomisk ansvarlig for timebestillingen.

Vi fornyer oss!

TannMAGASINET

Mer tannklinikk

mindre stallbesøk


Etter elleve års arbeid med hestetannhelse ser vi at flere og flere eiere tar dette fagfeltet på alvor, og skjønner at mye av hestens utfordringer i forhold til prestasjon, helse og velferd ligger i munnhulen. De som forstår viktigheten av dette kjører nå direkte til tannklinikken fremfor stallbesøk. Ikke bare får de en bedre pris, men viktigst etter vår mening, hesten får en bedre munnhuleundersøkelse og tannbehandling. Sjansen for kartlegging av rytter/kusk-problemer, helsetilstand og næringsopptak er større med avansert utstyr rundt seg.

Tannmedisin på hest er ikke som det en gang var; rasping og ensidig fokus på tannspisser. Dette oppdaget vi selv for 11 år siden. Før bekymret den jevne hesteeier seg stort sett om hestens tannspisser og den årlige tannraspen ble enkelt utført på stall uten lys og speil med en metallrasp eller en fres. I dag forstår man heldigvis at tannspisser ikke er farlige men nødvendige, og nøkkelen til god helse og prestasjon er en god tyggefunksjon, behandling av tannsykdommer/tannpine og riktig tilpasset bitt.

Minimalt med enkeltbesøk på stall

 

Veien har vært lang å gå og vi har tilbrakt mange timer i bil for å nå vår målgruppe. Som en av de første i Norge til å introdusere "svenskemetoden - tannlege Torbjörn Lundström sin modell” har vi vært tvunget til å reise ut på stall for å vise frem vår tjeneste.

Vi opplever nå at hesteeiere forstår viktigheten av en grundig undersøkelse ved tannklinikken både for hesten og lommeboken. Trykket er såpass høyt og vi ser at vi ikke har kapasitet til å kjøre ut på stall like mye som vi har gjort samtidig som vi skal følge opp pasienter på klinikken. Vi ser også at stallbesøkene krever store driftskostnader og administrasjon som ikke lar seg kombinere ved avansert behandling og oppfølging. Ikke minst, voldsomt mange kunder ender opp med dobbel regning da det ofte blir påvist tannproblemer på stall som kun kan behandles på tannklinikken.

For å klare å holde oppe service, kvalitet, kunnskap og prisnivået som hestene og våre gode kunder fortjener er vi nødt til å ta noen grep for å kunne fortsette å levere og utvikle en kvalitets-tjeneste. Vi har derfor besluttet at vi ikke har kapasitet til å kjøre ut på enkeltbesøk til stall fremover.

Vi vil fra i dag kun ta imot timebestilling på tannklinikkene.
Storstaller (eksisterende kunder) som kan samle minimum 8 hest på et besøk vil bli prioritert om det er rom for stallbesøk.

Ny tannklinikk på Bryne
fra mars 2017!

Vårt hovedmarked har i alle år vært den spreke og innovative Rogalendingen. Hver uke kjøre dere ned til tannklinikken vår på Lista for å se til at hestens tenner og tyggefunksjon er i orden. Vi har selv fartet denne strekningen flere ganger i uken i mange år og forstår helt klart at det er en lang tur. For å forenkle turen og øke kvaliteten på vårt arbeid i Rogaland har vi derfor valgt å starte opp en ny avdeling. Fra mars 2017 åpner vi hestens tannklinikk på Bryne!

Hovedavdeling på Lista

For seks år siden åpnet vi Norges andre tannhelseklinikk for hester på Lista. Her jobber vi fast tre dager i uken for kvalitetsbevisste sørlendinger. Denne tannklinikken vil fortsette å være vårt hovedkontor.

Kostbart og avansert utstyr

Det er ikke uten grunn at det er kostbart å dra til tannlegen. Adekvat tannmedisin krever store investeringer både i utstyr, kompetanse og daglig drift. De som kjenner vår tannfilosofi vet at vår arbeidsmetode og utstyr er hentet fra humantannlegen. For å gjøre jobben du betaler for, godt nok er det essensielt å kunne undersøke detaljert og behandle medisinsk riktig. Det krever mye og avansert utstyr. Utstyret og behandlingsmetoder lar seg ikke flytte til stall. Arbeidsforholdene på stall er heller ikke optimale eller forsvarlige for å utføre en medisinsk avansert tannbehandling.

Hull i tenner
er ingen nyhet

Avansert tannbehandling som kariesbehandling og rotfylling har i mange år vært omdiskutert og er det enda. Terapien tilbys nå også til hest og er lik som på mennesker bare mer krevende da hesten har opp til 7 nerver i en tann. Det har tatt tid å tilegne seg den praksis og erfaring som er nødvendig for å utføre denne type terapi, ikke minst bygge opp det nødvendige utstyrslageret og tilrettelegging av tannklinikken. I begynnelsen av 2016, etter fire års praksis, etterutdanning og hospitering med fyllingsterapi er vi endelig i gang og føler oss trygge på at vi håndterer denne terapiformen. Vi har også et godt støttenettverk rundt oss for en second opinion, bla. mentor gjennom alle år veterinær Ellen F. Schmedling og vår lærer tannlege Torbjörn Lundström.

Nå handler ikke avansert tannbehandling kun om tannfrakturer, karies og rotbetennelser, langt i fra. Det viktigste med vår modell er undersøkelsen. For å forebygge og løse tann-, helse- og rytter/kuskproblemer må man kunne undersøke godt nok, for å behandle godt nok. Til det kreves det mye avansert utstyr.

Her finner du mer informasjon om hvorfor man vil prøve å bevare hestetenner fremfor å trekke dem.

Vi tilrettelegger til fordel
for hestens beste
& kundens lommebok

Så istedenfor å slite ut flere hundre tusen kroner i utstyr og bil, ansette flere folk som er kostbart, satser vi på at våre kunder setter pris på at vi tilrettelegger to tannavdelinger. Ved å ta dette steget unngår vi den store prisøkningen og kan fortsetter å bruke pengene på kompetanse/utvikling fremfor øke administrasjonskostnader og andre fordyrende personalkostnader. Med andre ord, vi tilrettelegger driften til fordel for hesten og kunden, kvalitetsmessig og prismessig.

Vi jobber
kun med hestetenner
og kiropraktikk!

Vårt hovedmål med driften forandres ikke, tvert i mot. Det er og blir kun hestetenner og kiropraktikk. Vi kommer alltid til å stå fast på at et menneske kan ikke bli god på alle fagfelt innen medisin. Det er vel derfor humanlegen har innsett sine begrensninger; øyelege, hjernekirurg, allmennlege, tannlege? Tannmedisin hest er et eget studie, og skal man bli god kreves det riktig tannlegeutstyr, gode diagnoseverktøy og mer enn et par helgekurs etter grunnutdannelsen man får på veterinærstudiet. Selv har veterinær Berven etterutdannelse innen sine fagfelt fra Tyskland, Sverige, Norge og Storbritannia. 

Ved behov for andre typer veterinærtjenester henviser vi til dyktige veterinærer i distriktene.

 

"Man går ikke til fastlegen med tannproblemer, man går til tannlegen".

 

Spørsmål og svar

Hva koster en tannrasp?

Vi tilbyr ikke en tannrasp. Vi tilbyr en munnhuleundersøkelse og tannhelsebehandling. Er du opptatt av å kun få fjernet spisser uten å kartlegge hestens munnhule er du kommet til feil klinikk. Er du derimot opptatt av hestens prestasjonsevne, næringsopptak og helse er du kommet riktig.

Hva er forskjellen på deres tjeneste og en tannrasp?

Du kan lese mer om vår behandlingsfilosofi her og vår undersøkelsesmetode her

Priser på klinikken på Bryne, blir de like som på Lista?

Du finner våre priser her

Kan man bestille time på Bryne allerede nå?

Ja

Hvor på Bryne?

Husker du gjenvinningsstasjonen på Ree? Den ble nedlagt for en stund siden og er nå tatt i bruk til jordbruk. Vi er heldige å få leie dette lokalet, og fylkesmannen sa endelig ja i desember 2016 til bygging! Tusen takk til familien Ree som står på for å realisere vår tannklinikk i Rogaland!

Storstaller og langreiser

Ved anledning til reise vil tidligere kunder som samler minimum 8 hest bli prioritert. Dere gjør lurt i å bestille god tid i forveien.
Vi gjør igjen oppmerksom på at den beste undersøkelsen får du på klinikken. Unngå dobbelkostnad, kjør direkte til tannklinikken.

Akutt-utkalling og andre veterinærtjenester

Har du behov for akutt veterinærhjelp på stall og andre veterinærtjenester ber vi deg kontakte våre kollegaer i området. Vi jobber kun med hestetenner. Vi tar i mot akutte tannproblemer så langt timeplanen strekker til.

Allerede pasient i felten, og kan ikke transportere hesten?

Mange av våre pasienter kan ikke transporteres. Vi vil prøve å hjelpe disse, men kan ikke gi noen lovnad at dette lar seg gjøre. Vi kommer til å sette opp enkeltdager med stallbesøk hvor vi prioriterer stamkunder som har benyttet oss gjennom en årrekke. Lar det seg ikke gjøre vil vi henvise til dyktige kollegaer vi vet jobber etter samme prinsipper og med samme utstyr som vi gjør.

Trenere med avtaler

Trenere og faste storkunder med avtaler vil ikke berøres av omleggingen.

Hva er inkl. i en munnhuleundersøkelse ved tannklinikken?

Du finner en beskrivelse under vår prisindeks her

Andre spørsmål?

Har du andre spørsmål nøl ikke med å kontakte oss pr. e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ha tålmodighet, vi er enda ute på stallbesøk og da er ikke responstiden optimal på telefon, e-post, SMS eller facebook. Vi forventer dette vil forbedre seg kraftig når vi får bedre mulighet til kontortid enn vi har i dag.

 

PUBLISERT  6.2.2017 


Facebook Google+

TannMAGASINET

Hvordan bittet og utstyret påvirker prestasjon

Hvordan bittet og utstyret påvirker prestasjon

Bittleie et refleksstyrt område Det er essensielt å vite hvordan hesten ser ut i munnen før man tilpasser bitt. Når vi legger inn et bitt påvirker vi mange ulike reflekser som er med på å lage sår og i verste fall langvarige skader. Tanndiagnose...

21-09-2013 TannMAGASINET

LES MER
Et kompendium om hestens tenner og munnhelse

Et kompendium om hestens tenner og munnhelse

Lær mer om hestens munnhelse "Hvorfor i all verden skal man bry seg med tennene på hesten? Er det ikke bare å raspe litt et par ganger pr år, og blir det ikke bedre, så kan man raspe litt til? Jeg trodde det var så enkelt en gang i tiden og tok v...

10-06-2015 TannMAGASINET

LES MER
Forskning på nesereim. Strammer vi for hardt?

Forskning på nesereim. Strammer vi for hardt?

Strammer vi reima for hardt? "Det er voksende bekymring at nesereimen blir strammet i en slik grad at den begrenser normal adferd og muligens forårsake skade," bemerker forskerne på Irlands University of Limerick.  Mulige skadelige konsekvenser...

01-02-2017 TannMAGASINET

LES MER
vetBERVEN starter opp ny avdeling i Rogaland

vetBERVEN starter opp ny avdeling i Rogaland

Mer tannklinikk mindre stallbesøk Etter elleve års arbeid med hestetannhelse ser vi at flere og flere eiere tar dette fagfeltet på alvor, og skjønner at mye av hestens utfordringer i forhold til prestasjon, helse og velferd ligger i munnhulen. De s...

06-02-2017 TannMAGASINET

LES MER
×

Log in