Forebyggende helse

Det lønner seg i det lange løp!

Timebestilling & Henvisning
500 characters left
Vi minner om 6 døgns karenstid etter behandling. Husk å ta med helsekort og pass. Kun kort eller kontantbetaling. Vi sender ikke ut faktura. Du godtar også risiko ifm sedasjon ved bestilling. Avbestilling må foretas 72 timer før avtaledato ellers blir bestiller fakturert. Vi gjør også oppmerksom på at bestiller står økonomisk ansvarlig for timebestillingen.

I alt som har med hestens helse å gjøre er det viktig å være føre var og tenke framover. Mange sykdommer og belastningsskader kan man unngå ved å så tidlig som mulig oppdage svakheter før disse får utvikle seg til alvorlige problemer. 

Vi er behjelpelige med forebyggende tjenester og minner om rabatter ved bestilling av flere tjenester samtidig.

Kiropraktikk

Er hesten din i hard trening eller konkurranse vil en kiropraktisk undersøkelse kunne enten løse opp problemsoner eller gi en indikasjon om andre smertetillstander i kroppen.

Munnhuleundersøkelse og tannbehandling

Munnhulens tilstander er stort sett skjult for den jevne eier, det er derfor av stor betydning at det regelmessig og grundig sjekkes for å komme problemer i forkjøpet.

Vaksinering

Hester bør vaksineres en gang årlig mot hesteinfluensa. Dette er påbudt på offentlige stevner og konkurranser. Hvert tredje år bør hesten i tillegg ha en stivkrampevaksine. Denne taes samtidig med hesteinfluensa.

Husk å ta med alle papirer ved vaksinasjon. Pass og helsekort!

Parasittbehandling

I mange år har vi hatt stor fokus på riktig medisinbruk spesielt ift parasittbehandling. Vi tilbyr parasitt-testing og Berven hjelper deg på veien med riktig behandlingsstrategi. Vi baserer oss alltid på siste publiserte informasjon ift parasittologi og bakteriologi. Se lab.tjenester for denne type tjenester.

Hoven

En sunn hov er grunnlaget for en sunn hest. Ønsker eier eller hovslager innsyn i hestens indre anatomi for videre vurdering av dens biomekanikk stiller vi med transportabelt digitalt røntgen som viser bilder på få sekunder under dette arbeidet. Husk at problemer i høvene (akkurat som tennene!) ofte viser seg i skeivheter, stivheter og halthet! Å direkte gå til det skritt å sprøyte kortison i ledd uten å undersøke disse tingene er ikke en helhetlig tilnærming til hestens optimale tilstand, det er heller ikke den billigste.

Vi er heldige å har veterinær Tone Wien ved vår klinikk hver 6 til 8 uke. Sammen jobber hun med vetBERVEN fra "Topp til tå", tenner, biomekanikk og høver. Les mer om vår hovtjeneste her

Facebook Google+
telefon. 405 56 500
(9-16 hverdager)
Stave
4560 VANSE
×

Log in